منتديات عرب بلا حدود
أهلا وسهلا بك زائرا كريما
أسرة المنتدى تدعوك إلى المشاركة معنا
فأهلا ومرحبا بك

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

منتديات عرب بلا حدود
أهلا وسهلا بك زائرا كريما
أسرة المنتدى تدعوك إلى المشاركة معنا
فأهلا ومرحبا بك
منتديات عرب بلا حدود
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

اذهب الى الأسفل
أنسام بلادي
أنسام بلادي
عضو من أعضاء الإدارة
عضو من أعضاء الإدارة
أوسمتي
الممبار المحشي   Wafaa

الممبار المحشي   244

الممبار المحشي   511



الجنس : انثى
عدد المساهمات : 124
نقاط : 11211
السٌّمعَة : 104
تاريخ التسجيل : 09/06/2011

قلوب الممبار المحشي

الأربعاء نوفمبر 02, 2011 6:39 pm
الممبار المحشي
المقادير:
نصف كيلو ممبار (بقري أو ضاني)
2 كوب أرز مغسول ومصفي
2بصلة مبشورة
7 ثمرات طماطم مقطعة مكعبات أومبشورة
ملح وفلفل أبيض / بقدونس - كسبرة خضراء
نعناع - شطة /سمن او زيت

الطريقة:نقلب المومبار عن طريق سيخ الشوي ثم نكحت الطبقة اللزجه بالسكين من أعلى لاسفل الى أن ننتهي من كل الكميه


نضع الممبار فى الخل لمدة ساعه علشان نتخلص من اى ريحة
وبعدين نغسله وبعدين نحشية




الحشوة ( خلطة المحشى العادى )

نغسل الارز
نبشر البصل والطماطم و نحطهم على الشبت و البقدونس والك***ة ونضيف لهم الارز والملح والفلفل والكمون والشطة ونقلبهم جيدا وبعدين نحط السمن
بالقمع- نحشي الممبار لثلثه بس بالخلطةو بعدين ندوس على الممبار بايدنا خفيف علشان توزعى الخلطة و عشان ما يبقاش الممبار مكبوس قوى
- فى حلة كبيرة نغلى ماء و نضع به ملح و نمسك كل قطعة ممبار و نزلها بالراحة فى الماءالمغلى نلاحظ انها تنكمش و تتقفل من الطرفين و يترك على النار حتى ينضج
- يصفي من ماء السلق و يحمر في الزيت
و بالهنا والشفاء


الممبار المحشي   1270349515


الممبار المحشي   Images?q=tbn:ANd9GcRYtARGO01osByMLebePRmLFVKbpbR8zpLaZY-N0DMFG6P4DkUz


الممبار المحشي   21895


الممبار المحشي   8103
الممبار المحشي   1339798757 الممبار المحشي   1339798757 الممبار المحشي   1339798757 الممبار المحشي   1339798757
[/center]
الرجوع الى أعلى الصفحة
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى